U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Traditionele Chinese geneeskunde en het Corona-virus

zie de pagina: Corona virus

 

 

 

 

 

Zu

 

 

 

 

san

 

 

 

 

li

 

 

 

 

 

 

 Acupunctuur is voor iedereen! Door het zetten van naaldjes kan acupunctuur je lichaam helpen om in balans te blijven of te komen. Als je lichaam in balans is ben je gezond, voel je je energiek en zit je lekker in je vel.

 

 

Een belangrijk uitgangspunt in de TCM (traditional Chinese medicine) is het behouden van de gezondheid en (dus) het voorkómen van ziekte.

 

 De acupuncturist streeft er naar om evt onbalans te herstellen voordat er klachten optreden. Wanneer er een onbalans is in het lichaam merk je daar in eerste instantie misschien niets van. Een acupuncturist kan deze onbalans in een vroeg stadium vaak al waarnemen door het voelen van de pols, het kijken naar de tong en door aanvullende vragen te stellen. Door middel van de naaldjes kan de balans hersteld worden al voordat er klachten optreden. 

 

 Wanneer er wèl sprake is van klachten kan acupunctuur, door hetzelfde principe van herstellen van balans in het lichaam, bijdragen aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Klachten kunnen verminderen of verdwijnen doordat de processen in het lichaam beter verlopen. De mate waarin dit lukt is afhankelijk van verschillende factoren zoals de aard van de klachten en hoe lang de klachten al bestaan. De acupuncturist kan je tijdens een consult meer vertellen over wat je in jouw situatie kunt verwachten.

 

TCM probeert de problemen bij de wortel aan te pakken. Daarnaast kan acupunctuur helpen symptomen te bestrijden.

 

Wanneer je onder behandeling bent bij een reguliere arts/specialist licht deze dan altijd in dat je ook een acupuncturist ziet. De acupuncturist streeft naar een zo goed mogelijke samenwerking met de reguliere geneeskunde.

 

Inhoud