U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Traditionele Chinese geneeskunde en het Corona-virus

zie de pagina: Corona virus

 

 

 

 

 

Zu

 

 

 

 

san

 

 

 

 

li

 

 

 

 

 

Mijn naam is Mieke van de Garde (1974). Ik ben na mijn opleiding HBO-verpleegkunde werkzaam geweest in de reguliere geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg.

 

Nadat ik zelf acupunctuurbehandelingen had ondergaan merkte ik dat het veel teweeg bracht in mijn lichaam en mijn functioneren. Ik raakte steeds meer gefascineerd door de oosterse manier van denken en handelen ten aanzien van gezondheid. 

 

Sindsdien ben ik mij meer gaan verdiepen in TCM (traditional Chinese medicine) en heb ik de opleiding tot acupuncturist gevolgd bij Qing Bai, academie voor Chinese geneeswijzen. Aangevuld met de cursus voedingsleer, die Oosterse en Westerse inzichten m.b.t. voeding en gezondheid combineert.

Nascholingen:

Auriculotherapie/ooracupunctuur,

TCM bij kinderen met ADHD en autisme,

Het hormoonstelsel (regulier)

De overgang (regulier)

Dit jaar ga ik mijn kennis en kunde uitbreiden met de opleidingen in polsdiagnostiek en chinese kruiden. Ook nascholingen op het gebied van het behandelen van kinderen komen dit jaar aan bod. Hier kijk ik enorm naar uit!

 

Inmiddels behandel ik met veel plezier mensen voor uiteenlopende klachten. Ik maak voor mijn praktijk gebruik van de sfeervolle behandelruimtes van Body and Spirit, Centre for Wellbeing, www.bodyandspirit.me in buurtschap Zinkweg, Oud-Beijerland.

Inhoud