Behandelingen

Na de intake kan de behandeling meestal meteen beginnen tijdens het 1e consult. De behandeling zal bestaan uit acupunctuur, eventueel aangevuld met moxa of cupping. Chinese kruiden kunnen het effect van de behandeling vaak versterken of zijn hier een waardevolle aanvulling op. De kruiden zijn niet bij de prijs van de behandeling inbegrepen en zijn natuurlijk optioneel.

Acupunctuur is een veilige behandeling voor het bevorderen van je fysieke en mentale gezondheid en welbevinden. Een methode die al een paar duizend jaar wordt toegepast en zich heeft ontwikkeld. Het heeft zich al die tijd in de praktijk bewezen. Daarnaast wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van acupunctuur en TCM in het algemeen. De World Health Organisation (WHO) heeft een lijst opgesteld van gezondheidsklachten die wetenschappelijk bewezen met acupunctuur kunnen worden behandeld. Om deze te zien klik je op de volgende link: Indicaties voor acupunctuur.


U kunt bij mij terecht voor de volgende klachten:
· vruchtbaarheid (zwangerschapswens)Allergieen
· Gewichtsproblemen· Zwakte, Moeheid
· Nek-, schouder-, arm- en rugklachten· Haaruitval
· Huidaandoeningen, eczeem· Stoppen met roken
· Hooikoorts· Stress en depressie
· Hoge bloeddruk· Hoofdpijn, Migraine
· Menstruatie problemen· Psychische klachten
· Menopauze overgangsklachten· Reuma klachten
· Maagklachten· Schildklier klachten
· Slapeloosheid· Incontinentie
· Pijn bestrijding· Maagzuur
· Darmklachten· Obstipatie, PDS
· RSI· Oorsuizen, tinnitus 

Acupunctuur

Acupunctuur richt zich op het optimaal laten functioneren van onze energiebanen

Acupunctuur richt zich op het herstellen van de toevoer van levensenergie die door onze meridianen (energiebanen) loopt. Deze levensenergie wordt volgens de traditionele Chinese geneeswijze ook wel Qi ('tsjie') genoemd. De meridianen voeren Qi en bloed door ons hele lichaam en voeden daarmee onze organen en andere weefselstructuren. Wanneer we fysieke en/of psychische klachten ervaren betekent dit dat de toevoer van Qi door de meridianen wordt geblokkeerd: ons lichaam is uit balans. Acupunctuur zorgt ervoor dat deze blokkades worden opgeheven en we meer energie en minder pijn ervaren.

Dunne naalden worden op specifieke meridiaanpunten op het lichaam geplaatst. Dit zijn steriele wegwerpnaalden. Ook heeft acupunctuur geen vervelende en aanhoudende bijwerkingen. Wat men wel kan ervaren is een bepaalde verplaatsing van energie. Dit is een goed teken; de Qi komt vrij!

 

Chinese kruiden

Afhankelijk van de diagnose kunnen chinese kruiden worden voorgeschreven. Ook chinese kruiden zijn er, evenals acupunctuur, op gericht om het zelfherstellend vermogen van ons lichaam te stimuleren. Met kruiden wordt de oorzaak van de klacht behandeld.

Kruiden kunnen in verschillende vormen worden voorgeschreven. Afhankelijk van de diagnose is er soms wel een voorkeur. De mogelijkheden zijn, granulaat, tabletten, capsules of druppels.

Tegenwoordig worden geen beschermde dieren of planten meer verwerkt in de kruidenformules. De kruiden bestel ik via erkende en gecontroleerde leveranciers zoals 'De Natuurapotheek' en 'Medichin'..
 

Moxa

Moxa therapie is een aanvulling op acupunctuur, waarbij de acupunctuurpunten op het lichaam worden verwarmd. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een moxastick, een sigaarvormige stick van moxa, ofwel bijvoetkruid. Tijdens de moxa behandeling wordt de moxastick boven de huid gehouden, of worden de acupunctuurnaalden met de moxastick verwarmd. Ook is het gebruik van reukloze moxa mogelijk in de vorm van een stick of 'kooltjes' die op de naald worden geplaatst met behulp van een houdertje. Dankzij de warmte die doordringt tot de acupunctuurpunten zal de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd.

 

Cupping

Cupping is een techniek die in de chinese geneeskunde veel wordt gebruikt. Hierbij worden glazen of plastic cups vacuum op de huid geplaatst. Dit heeft een enorme dieptewerking en regelt onder meer lokaal de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.