Over de acupuncturist

Mieke van de Garde

Jaren geleden kwam ik via mijn zus terecht bij een acupuncturist, Ik had weinig verwachtingen, maar stond er voor open om het eens te proberen. Ik voelde daadwerkelijk het effect van de behandelingen, ik had meer energie, meer levenslust, zat gewoon lekkerder in mijn vel en ik viel af. Wonderbaarlijk!

Inmiddels was ik al vele jaren werkzaam als verpleegkundige. Ik liep er steeds meer tegenaan dat enkel reguliere geneeskunde voor veel mensen niet toereikend is. Want wat rest je nog wanneer je een (pijn)klacht ervaart maar uit foto's, scans of bloeduitslagen komt niets afwijkends naar voren? Plat gezegd moet je het dan maar zelf uitzoeken, er is immers niets aan de hand. Of de mensen die door medicijnen weer andere klachten krijgen en daar dan weer medicijnen voor krijgen etc. etc.

Op een goede dag was ik aan het googelen naar carrièremogelijkheden die me meer voldoening zouden opleveren en stuitte ik op een opleiding voor acupunctuur....in Nederland.... Gek genoeg had ik er nooit bij stilgestaan dat je niet Chinees hoeft te zijn om Chinese geneeskunde te studeren en uit te oefenen. Ik kan me dit moment nog altijd voor de geest halen, ineens wist ik het zeker, dit is wat ik wil. En dat gevoel is niet meer weggegaan. Inmiddels heb ik wel geleerd dat Chinese geneeskunde niet iets is waar je pas terecht hoeft te komen als je via reguliere geneeskunde niet geholpen kan worden. Sterker nog, ik raad iedereen aan om regelmatig een acupuncturist te bezoeken om op die manier de balans in het lichaam te behouden en disbalans te herstellen alvorens deze zich uit in lichamelijke of mentale klachten.

Ik ben een voorstander van de reguliere geneeskunde. Daarbij voel ik me rijk dat ik de chinese geneeskunde heb gevonden en dat ik heb geleerd en ervaren dat ons lichaam een sterk zelfhelend vermogen heeft. De acupunctuurnaaldjes prikken de pijn of de ziekte e.d. niet weg, maar stimuleren dat deel of systeem van ons lichaam dat de taak heeft om dat te doen. Ik vind het machtig dat dit zo werkt en het geeft me enorm veel voldoening om mensen te behandelen en de mooie resultaten te zien.


Hartelijke groet,


Mieke